Novosti

O rijeci Dravi na Međunarodnoj radionici “SEE RIVER” u Đurđevcu

Od jučer, pa do kraja mjeseca siječnja Đurđevac je svojevrsni domaćin sudionicima međunarodne radionice u sklopu projekta SEE RIVER. U hotelu Picok okupilo se radi rijeke Drave tridesetak stručnjaka iz područja upravljanja vodama, zaštite prirode i prostornog planiranja iz 12 zemalja iz kojih dolaze i partnerske institucije (26 partnera). Ovaj projekt odvija se u sklopu 4. poziva Transnacionalnog Programa za jugoistočnu Europu (SEE).

Vodeći partner mu je Institut za vode Republike Slovenije, a Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije kao jedan od partnera je koordinator i pravi domaćin ove međunarodne radionice.

– Od hrvatskih partnera u ovaj projekt uključene su Hrvatske vode i Državni zavod za zaštitu prirode, dok su ciljevi ove radionice daljnji zajednički razvoj nacrta alata za integrativno upravljanje međunarodnim riječnim koridorima, zajednički plan primjene “SEE RIVER” metodologije na pilot područjima rijeka te posjet pilot području na rijeci Dravi, rekao je u ime domaćina i hrvatskih organizatora mr. sc. Mladen Matica, pomoćnik ravnatelja Zavoda za prostornu uređenje i koordinator za Koprivničko-križevačku županiju.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content