Novosti

Obavijest proizvođačima koštičavog voća!

Breskve i nektarine na području Koprivničko-križevačke županije uglavnom se nalaze u fazi roza balona ili početku cvatnje. Tijekom najavljenih vlažnih i kišovitih dana postoji opasnost od infekcije uzročnikom paleži cvijeta i sušenja izboja (Monilinia laxa) te kovrčavosti lista breskve (Taphrina deformans). Preventivnu zaštitu je potrebno obaviti dan ili dva prije kiše, a za zaštitu od obje navedene bolesti preporučamo pripravak Nativo 75 WG.
Za preventivnu zaštitu od paleži cvijeta i sušenja izboja na breskvi i ostalom koštičavom voću u cvatnji može se koristiti pripravak Signum DF.
Marelice su u fazi pune cvatnje te je preventivnu zaštitu od infekcije uzročnikom paleži cvijeta i sušenja izboja (Monilinia laxa) moguće izvršiti pripravcima kao što su Chorus 50 WG, Difcor, Indar 5 EW, Nativo 75 WG, Switch 6,25 WG, Signum DF.
Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodarite u skladu sa zakonom!
mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content