Novosti

Obilježen Hrvatski olimpijski dan


Kao i u mnogim gradovima Hrvatske i u Đurđevcu je u utorak sportskim aktivnostima vrtićaraca i školaraca obilježen Hrvatski olimpijski dan. S ciljem poticanja mladih da se aktivno bave fizičkom aktivnošću te tako steknu naviku vođenja zdravog života na Maloj olimpijadi su sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića Maslačak te učenici osnovne i strukovne škole te gimnazije. Bila su tu takmičenja u trčanju u vrećama, potezanju užeta, skoku u dalj i sprintu, a najbolji su bili nagrađeni medaljama.

Učenici i učitelji Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena obilježit će Hrvatski olimpijski dan i Europski tjedan kretanja u petak, 13. rujna u 10.45 sati na nogometnom igralištu NK Vinogradar u Čepelovcu. Učenici će se natjecati u tri discipline: prvi razredi skakanjem u vrećama, drugi razredi bacanjem loptice u cilj te treći i četvrti razredi skokom u dalj s mjesta.

I u vrtiću Zrno u Virju je vladala prava sportska atmosfera gdje su mali polaznici virovskog vrtića te njihovi roditelji i odgojiteljice sudjelovali u mnogim zanimljivim tjelesnim aktivnostima i natjecateljskim igrama s ciljem poticanja uključivanja djece u sportske aktivnosti i poboljšanja zdravlja i kvalitete života uopće. Mali vrtićarci su nosili bijele majice koje su na simboličan način predstavljale mir, prijateljstvo i razumijevanje među ljudima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content