Novosti

Obilježen početak radova na gradnji vodovoda u dijelu Općine Kloštar Podravski

Počelo je izvođenje radova na izgradnji sekundarnog vodovoda u dijelu Općine Kloštar Podravski. Početak radova na dionici Kloštar Podravski – Prugovac – Kozarevac obilježen je prigodnom svečanošću na lokaciji Veseli breg u utorak 14. svibnja, a pridružio joj se i župan Darko Koren.
Načelnik Općine Kloštar Podravski Marijan Debeljak zahvalio je Koprivničko-križevačkoj županiji koja financijski sudjeluje u projektu i naglasio važnost ove dionice vodovoda za stanovnike koji žive na tom području.
Župan Koren je naglasio dugoročnost projekta gradnje vodoopskrbnog sustava u Županiji, budući da je značajan broj kilometara vodovoda već dosad izgrađen. Župan je iznio i podatak da je 2001. tek 21% domaćinstava imalo mogućnost priključka na vodovod, dok je danas taj postotak porastao na 55%. „Ovo je dobra prilika da pokažemo da skrbimo za prostor za koji je krajnji čas da se netko pobrine za njega, a to je hrvatsko selo.“, kazao je Koren.
Istaknuo je kako će se nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju više sredstava za komunalne projekte moći dobiti i iz europskih fondova, pa se očekuje da će tim sredstvima vodna infrastruktura u Podravini i Prigorju biti i dovršena. Samim time jer je taj projekt, kojeg koordinira županijski Upravni odjel za gospodarstvo i komunalne djelatnosti zajedno s komunalnim društvima, već pripremljen.
Izvođač radova na ovoj trasi vodovoda je tvrtka Segrad, a završetak se očekuje do kraja lipnja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content