Novosti

Obilježena 24. obljetnica osnutka i djelovanja 3. bojne 105. brigade

Nakon polaganja vijenca na Gradskom groblju  prigodna svečanost u povodu 24. obljetnice osnutka i djelovanja 3. bojne 105. brigade nastavila se u Domu kulture Đurđevac uz  kulturno – umjetnički program.

Na ratni put 3. bojne 105. brigade osvrnuli su se zapovjednik 105. brigade Stjepan Ivanić – Ledeni, predsjednik đurđevačkog ogranka HVIDR-e Davor Čižmešinkin, dožupan Darko Sobota te gradonačelnik i pripadnik 3. bojne 105. brigade Željko Lacković.
-Rat je odavno završio, ali borba za Hrvatsku nije gotova. I dalje se moramo kroz institucije boriti za bolju Hrvatsku jer ovo sad sigurno nije Lijepa naša za koju su brojni branitelji išli na ratište i dali svoje živote. Svi smo se borili da bi našoj djeci bilo bolje, ali to danas nije slučaj – istaknuo je Davor Čižmešinkin.
Gradonačelnik Lacković naglasio je kako su Podravci samozatajni i nikad se ne žele hvaliti s onim što su dali za druge pa tako ni sa svojim sudjelovanjem u Domovinskom ratu.
-Skromnost je odlika Podravaca i s time se trebamo dičiti. Ljudi su počeli gubiti ponos s kojim su krenuli u Domovinski rat, no mi ćemo ga pokušati vrati kroz okupljanja i obilježavanje obljetnice 3. bojne 105. brigade koja je imala oko 1200 boraca. Samo na taj način možemo vratiti ponos svim Podravcima i domoljubima na koje svi mi možemo biti ponosni – rekao je Željko Lacković.
U kulturno- umjetničkom programu nastupile su Đurđevčice, KUD Petar Preradović i učenica OŠ Grgura Karlovčana s recitacijom.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content