Novosti

Održan 4. Đurđevac Open

I ove godine u odličnoj organizaciji našeg Karate kluba u Đurđevcu je nedjelju 27.10.2013 u sportskoj dvorani Strukovne škole održan 4. po redu međunarodni karate turnir Đurđevac Open 2013. na kojem je nastupilo 318 natjecatelja iz 26 klubova iz Slovenije i Hrvatske. Na domaćem terenu nastupilo je 26 naših natjecatelja od kojih je nekima ovo bilo prvo natjecanje te je osvojeno ukupno 31 medalja od kojih je 5 zlatnih, 7 srebrnih i 19 brončanih, a u ukupnom poretku klubova koji su nastupili na turniru Karate klub Đurđevac je zauzeo 2. mjesto.

Uprava kluba je presretna sa osvojenim odličjima naših natjecatelja koji su dokazali da se u klubu radi kvalitetno od malih nogu. Nažalost, zbog ozljede nisu mogle nastupiti Lara Hodalić i Ema Juričić koje bi zasigurno nastupima u svojim kategorijama osvojile medalje koje bi bodovno pomogle našem klubu da osvoji prvo mjesto u ukupnom poretku klubova. Želimo im brz oporavak kako bi se što prije vratile na borilišta i nastavile osvajati medalje.

Svečano otvorenje turnira počelo je postrojavanjem klubova te govorom dobrodošlice predsjednika Karate kluba Ivana Juričića i gradonačelnika grada Đurđevca Željka Lackovića koji je i službeno otvorio turnir nakon čega je na oduševljenje svih prisutnih izvedena himna Republike Hrvatske na tradicionalnom instrumentu – cimbulama u izvedbi Tomislava Zvonara sa vokalnom pratnjom Lucije Kolarević.
U glazbenom dijelu nastupila je i naša mlada karatistica Laura Kovačević s plesnom skupinom No.1, Dorianom Mujićem i Denisom Baltićem i izvela pjesmu Karate simpa.

Ove godine klub je osigurao svim natjecateljima koji su osvojili 1. Mjesto i pehare, a najbolji klub odnio je kući jedan veliki pehar kojeg je na kraju turnira gradonačelnik Željko Lacković uručio Karate klubu Globus iz Čakovca koji je i proglašen najboljim klubom na turniru po broju osvojenih medalja.

Karate klub Đurđevac zahvaljuje se svima koji su pomogli u organizaciji ovog velikog projekta, prije svega roditeljima i prijateljima, Zajednici sportskih udruga grada Đurđevca, Zajednici sportova KC-KŽ županije, Rukometnom klubu Đurđevac, Karate klubu Pitomača, Turističkoj zajednici, Udruzi cimbalista Hrvatske, Auto-moto karting klubu Cobra iz Virovitice, tvrtki Kudelić iz Bedenice, Pekari Dergez iz Podravskih Sesveta, Naturi Milk iz Đurđevca, Avalon Đurđevac, ZID Đurđevac, Hotelu Picok, Kućne radinosti Ljubica Cestar, medijskom pokrovitelju Podravskom radiju, web portalima www.djurdjevac.eu i www.djurdjevac.hr, Podravskom listu i svima onima koje su zaboravili spomenuti, a koji su nu puno pomogli i svakodnevno pomažu kako bi bili sve bolji i bolji. Posebnu zahvalu Klub je uputio gradonačelniku Željku Lackoviću koji je za sve klubove osigurao poklon pakete te dao jednu veliku podršku u organizaciji te samim time i nadu za uspješno održavanje idućeg Đurđevac Opena. Čestitke još jednom svim našim natjecateljima na osvojenim odličjima, a posebno Ini Posavac, Tatjani Tomašek, Antoniji Petrović, Iris Švaco, Mirti Kožar, Arelu Lavu Jurkasu, Ivanu Juričiću, Valeriu Prevedanu i Viktoru Šalamonu kojima je ovo bilo prvo natjecanje i od kojih su neki osvojili i svoje prve medalje kao poticaj za daljnji rad. Zahvala je upućena i trenerima, dr. Nikoli Kopričancu, Aniti Dergez  i Teu Jeftimovu koji su bili cijelo vrijeme podrška našim natjecateljima dok je trener dr. Nenad Muršić bio ravnatelj turnira. Također je pohvalno što su Luka Cestar, Kristijan Čordašev i Damir Kovačić, sve članovi đurđevačkog kluba, bili na turnir pozvani kao suci i time pokazali da se klub i u tom smjeru promiče dok je Vrhovni sudac turnira bio gosp. Tibor Mateša, predsjednik sudačke komisije Hrvatskog karate saveza.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content