Novosti

Održan Festival ZLATNA HARFA u Sračincu

Župa sv. Mihaela ark. u Sračincu bila je u subotu 10. svibnja domaćin festivala Zlatna harfa za Varaždinsku biskupiju.
Na Festivalu, održanom pod geslom “Moliti s Marijom!”, okupilo se oko 400 djece iz 11 dječjih zborova iz svih krajeva biskupije. Program festivala organizirali su Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije i župa Sračinec.
Svi sudionici okupili su se ujutro u župnoj crkvi sv. Mihaela na zajedničkoj probi, a pozdrav im je uputio domaćin, župnik vlč. Siniša Dudašek koji je nakon probe predvodio misno slavlje tijekom kojeg je liturgijske pjesme izvodio veliki dječji zbor sastavljen od svih sudionika. Župnik Dudašek poručio je mladima da budu Božji facebook na ovome svijetu, da budu Božji prijatelji po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju koja osluškuje sve njihove molitve i zagovara ih pred svojim sinom Isusom Kristom. Mlade je pozvao da uvijek odražavaju sliku dobroga Boga gdje god bili i da tako budu Božji facebook, a u tome je zaželio da ih zagovara njihova nebeska Marija. Nakon mise svi sudionici su se kod crkve počastili kolačima i sokovima koje su pripremile župljanke Sračinca.
Potom je uslijedio sam festival koji je otvorio mo. Anđelko Igrec, voditelj Ureda za crkvenu glazbu, koji je pozdravio sve sudionike. Zborovi su se predstavili pjesmama posvećenima Mariji, a kroz festival vodila je Maja Hudoletnjak, predstavljajući svaki zbor i župu iz koje dolazi. Nastupili su dječji zbor “Mihael” župe Sračinec, kao i djeca iz mjesnog vrtića “Bambi”, dječji zbor župe sv. Nikole biskupa iz Čakovca, dječji zbor župe sv. Jelene iz Šenkovca, dječji zbor “Božji ljiljani” iz Ljubešćice, dječji zbor “Lahori” iz župe Sveti Ilija, dječji zbor “Sveti Marko” župe Selnica, dječji zbor župne udruge “Zvon” Mala Subotica, dječji zbor “Isusovi prijatelji” iz Podravskih Sesveta, dječji zbor “Marijina djeca” iz župe Svete Marije i dječji zbor “Križići” iz župe Kotoriba.
Nakon nastupa za sve je izvođače u Osnovnoj školi Sračinec organiziran ručak. Sudionici su potom podijeljeni u manje skupine koje su vodili animatori župe Sračinec koji su mlade pjevače po učionicama naučili igrati novu igru “Pilgrimpoly”. Program je vodila s. Damjana Barbarić, uršulinka. Igra se bazirala na upoznavanju otajstava molitve krunice i na kvizu vjerskog znanja. Druženje je nastavljeno u sportskoj dvorani gdje su animatori pripremili pantomimu svih otajstava krunice pod vodstvom vjeroučiteljice Vlatke Ivek. Kada su animatori pantomimom odglumili neko otajstvo, izvučen je jedan zbor koji je morao pogoditi o kojem se otajstvu krunice radi. Igra pantomime je s oduševljenjem prihvaćena od strane sudionika, a animatori su zaradili veliki pljesak.
Na kraju susreta, mo. Igrec i vlč. Dudašek svim su voditeljima zborova uručili zahvalnice i prigodan dar s najavom idućeg festivala koji će se održati u Međimurju. Festival u Sračincu zaključen je molitvom “Kraljice neba”, porukom mo. Igreca djeci da budu uvijek zauzeti u djelotvornoj ljubavi prema svima te blagoslovom domaćeg župnika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content