Novosti

Održan stručni skup „Utjecaj alkohola i droga na vozača“

U srijedu, 11. prosinca, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko -križevačke županije održan je stručni skup „Utjecaj alkohola i droga na vozača“.
Na rečenom stručnom skupu voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirele Škvorc iznijela je presjek stanja sigurnost na području Policijske uprave koprivničko – križevačke u razdoblju od 2008. do 2013.g., s posebnim osvrtom na vozače koji su pod utjecajem alkohola i droga prouzročili prometne nesreće, te poduzetim aktivnostima od strane policije.
Iz Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ Koprivnica, Milan Čapalija, prof. psihologije, prisutnima je u svojem izlaganju skrenuo pozornost na utjecaj alkohol i njegovu sposobnost upravljanja vozilom, naglasivši da se konzumacijom alkoholnih pića znatno povećava rizik događanja prometne nesreće. Uz opasnosti koje donosi alkohol u organizmu i prometu, dao je i savjete za sigurno upravljanje vozilom.
Način procesuiranja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od strane Prekršajnog suda u Koprivnici pojasnio je predsjednik rečenog suda Dario Kuzmić. Posebnu pažnju zaokupio je podatak o broju predmeta koje je Prekršajni sud u Koprivnici zaprimio od strane policije tijekom ove godine – 674 predmeta, kao i podatak da je u 665 predmeta izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. U 117 predmeta bile su izrečene uvjetne kazne zatvora, a u 16 predmeta su bile izrečene bezuvjetne kazne zatvora, dok se broj počinitelja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u povratu smanjio.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content