Novosti

Održana 1. sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja županije


Gradonačelnici i načelnici s područja Koprivničko-križevačke županije sastali su se u ponedjeljak 23. rujna na 1. sjednici Kolegija načelnika u novom mandatu. Na samom početku ih je pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i poželio dobru suradnju u slijedeće četiri godine.

Načelnicima te predstavnicima općina i gradova je na početku prezentiran projekt Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i tvrtke Multimedia vezan uz turističke i servisne aplikacije naziva „Podravina i Prigorje na dlanu“. Nakon toga se razgovaralo o aktualnostima oko obavljanja mrtvozorničke službe na području Županije, a istaknuta je i potreba da se nastave programi pomoći u kući osobama starije životne dobi u 2014. godini.

Informaciju o sanaciji divljih odlagališta otpada u jedinicama lokalne samouprave okupljenima su dali pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac i direktor RCGO Piškornica Mladen Jozinović. Razgovaralo se i o istraživanju LOTUS koje je proveo GONG, koje ukazuje na potrebu angažiranosti jedinica lokalne samouprave u povećanju transparentnog rada te alatima koji se pritom mogu iskoristiti.

Zamjenik župana Ivan Pal je na kraju najavio osnivanje savjeta za lokalni sport te apelirao na sve općine da podrže projekt Male sportske škole koji uvelike poboljšava kvalitetu života za najmlađe stanovnike u manjim mjestima Županije.

Županija Koprivničko-križevačka

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content