Novosti

Održana 4. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa

U nedjelju 20. listopada 2013. godine, u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Općine Kalinovac i TZ Koprivničko-križevačke županije, održana je 4. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa na koju su ove godine pristigla 82 uzorka od čega je izloženo 39 rakija, 42 likera i 1 vinjak.

Na temelju rezultata komisije za ocjenu rakije, pripravaka od rakije i likera, organizator je ove godine dodijelio tri velike zlatne diplome u dvije kategorije. Jedna za rakiju od kajsije (2012) – proizvođača Laszlo Hujber iz Balatonboglara Mađarska te dvije diplome za pripravke od rakije, liker šipak – proizvođača Natura Antunović iz Orebića i liker buća – proizvođača OPG Miroslav Alić, Posavski bregi.

Predsjednik organizacijskog odbora, zamjenik župana Darko Sobota, izrazio je zadovoljstvo rezultatima iz kojih je vidljivo da su proizvođači uložili mnogo truda i ljubavi u proizvodnju rakija, likera i vinjaka, a prisutnima su se obratili i načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota, direktor TZ KKŽ Zdravko Mihevc dok se ispred izlagača prisutnima obratio g. Antunović iz Orebića.

Ovu 4. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa otvorio je zamjenik župana Ivan Pal, a u kulturnom dijelu programa nastupili su članovi Muškog pjevačkog društva Ferdinand iz Ferdinandovca i KUD-a Grgur Karlovčan iz Kalinovca.

Općina Kalinovac

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content