Novosti

Održana sjednica županijskog Antikorupcijskog vijeća

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije prošlog petka održana je 3. sjednica županijskog Antikorupcijskog povjerenstva koju je sazvao predsjednik Povjerenstva Tomislav Babić.

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije je osnovano kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine, a cilj osnivanja Povjerenstva je poticanje odgovornosti u obavljanju javnih dužnosti, otvorenosti vlasti i odlučivanja te sprječavanje korupcije. Glavni cilj osnivanja Antikorupcijskog povjerenstva prvenstveno se odnosi na podizanje svijesti građana da se oslobode i prijave svaki oblik korupcije te da prije svega djeluju preventivno i edukativno. Članovi Povjerenstva pozvali su građane na „građansku hrabrost bez koje nema razvoja demokratskog društva“ da prijave korupciju i odrekli su se naknade za rad kako bi se ta sredstva utrošila na istraživanje o percepciji korupcije u Koprivničko – križevačkoj županiji.

Na sjednici Povjerenstva održana je edukacija članova Povjerenstva, dužnosnika i pročelnika Županije. Sjednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske Zvonimir Bunić i Kristijan Kešević koji su u svome izlaganju prikazali Analizu istraživanja o transparentnosti rada jedinica lokalne samouprave iz 2012. godine, te educirali o metodologiji donošenja Akcijskog plana Antikorupcijskog povjerenstva. Posebno su pohvalili rezultate o transparentnosti rada Koprivničko-križevačke županije te naveli da može biti primjer ostalim županijama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content