Novosti

Održano 13. gradsko natjecanje mladih Hrvatsog Crvenog križa

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac u subotu 15. ožujka organiziralo je natjecanje mladih Hrvatsog Crvenog križa.

Natjecale su se ekipe podmlatka osnovnih škola Grgura Karlovčana iz Đurđevca, Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca te Osnovne škole Molve.

U kategoriji mladih sudjelovale su ekipe Gimnazije dr. I. Kranjčeva Đurđevac te Strukovne škole Đurđevac.

Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazale su svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a u praktičnom dijelu znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Uz mentoricu, nastavnicu Martinu Lovrak Ivanov u kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa Osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca u sastavu Lana Rončević, Monika Golubić, Ana Sobota, Sara Rončević, Natali Vlašić i Lucija Miklić.

U kategoriji mladih, pobijedila je ekipa Gimnazije dr. I. Kranjčeva iz Đurđevca u sastavu Teo Jeftimov, Ana Miklaušić, Dana Seleš, Dorotea Benšić, Sara Samardžić i Veronika Zglavnik pod mentorstvom profesora Josipa Horvata.

Pobjedničke ekipe sudjelovat će i na međužupanijskom natjecanju 5. travnja u Siraču.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content