Novosti

Održano je 8. Natjecanje u recitiranju pjesama Frana Galovića „PRIZIVAMO FRANA“,

U utorak, 28. listopada 2014. održano je 8. Natjecanje u recitiranju pjesama Frana Galovića „PRIZIVAMO FRANA“, okupivši u učionici broj 20 đurđevačke gimnazije oko 120 recitatorica i recitatora, njihovih kolegica i kolega, profesorica i profesora, đurđevačkih članova Matice hrvatske i drugih gostiju. Natjecanje je i ove godine održano kao završni događaj programa Galovićeve jeseni, a u programu je nastupila i Laura Lončar, koja je ovogodišnja pobjednica natjecanja Mali Galović.

18-oro učenika, najviše do sada, pripremalo se mjesec i pol dana da bi u recitalnoj seansi krasnoslovilo stihove iz zbirke „Z mojih bregov“ i na taj način obilježilo stotu godišnjicu Galovićeve smrti. Jednu je učenicu spriječila bolest pa ih je nastupilo 17, zadavši glasačima težak zadatak izbora najuspješnijih.

 1. Mihaela Kovačević, 3.b – V trsju

 2. Martin Štefan, 4.a – Kopači

 3. Anja Vujčić, 1.b – Višnje

 4. Ivana Kolarić, 2.b – Lastavice

 5. Branimir Balogović, 2.b – Plavo nebo

 6. Ana Ređep, 2.b – Mesečina

 7. Lorena Gašparić, 1.a – Pod orehom

 8. Katarina Jelinek, 1.a – Lepa Kata

 9. Marko Vranić, 3.a – Kostanj

 10. Sara Kučinić, 1.b – Pesma z drugoga brega

 11. Katarina Sokač, 4.a – Pred večer

 12. Iva Mađerek, 4.b – Pozdravlenje

 13. Ana Miklaušić, 3.b – Crn-bel

 14. Lana Rončević, 1.b – Grozdje

 15. Patricija Markač, 1.a – Pod breskvami

 16. Antonio Vrbančić, 3.a – Jesenski veter

 17. Dora Trogrlić, 4.a – Klet

Tako se i dogodilo da imamo četvero najboljih i to: 1. Antonio Vrbančić, 2. Katarina Sokač i Dora Trogrlić te 3. Iva Mađerek. Kao mentor mogu reći da sam izuzetno zadovoljan svima i da svi zaslužuju pohvale za rad i nastup, a vrijedi spomenuti da su neki već prije natjecanja nastupali. Naime, pobjednik, Antonio Vrbančić, nastupio je već pred predsjednikom Republike Ivom Josipovićem u prigodi njegova posjeta našoj škol, a s njim su u četvrtak, 23. listopada na jednom od programa Galovićeve jeseni nastupile i Katarina Sokač i Dora Trogrlić te Martin Štefan. Pobjednici su, naravno, nagrađeni izdanjima đurđevačkog ogranka Matice hrvatske, ali i izdanjima Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika.

                                             Zdravko Seleš, prof.   

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content