Novosti

Odvoz elektroničkog otpada u Kalinovcu u utorak 30.rujna

U utorak 30. rujna 2014. s početkom od 08:30 sati bit će odvoz elektroničkog otpada u mjestu Kalinovac. Mole se svi mještani da uređaje drže u svojim dvorištima do dolaska djelatnika Flore VTC d.o.o. i učenika ekološke družine kako bi spriječiti ilegalne sakupljače da odvoze ovaj opasan otpad.
Flora VTC je ovlaštena za odvoz otpada od strane Ministarstva zaštite okoliša i otpad će se reciklirati. Svaki drugi način odvoza otpada ponovno završava na deponijima i zagađuje okoliš.
U elektronički ili električni otpad spada sve što koristi električnu struju npr. hladnjaci, zamrzivači, telefoni, pećnice, perilice, pegle, računala, kasetofoni, mobiteli, televizori, friteze, sušila za kosu, satovi, vage, rasvjetna tijela, električni alati i igračke, štedne žarulje…
Ne zaboravite s otpadom se mora postupati na način da se izbjegne:
Opasnost za ljudsko zdravlje, opasnost za biljni i životinjski svijet, onečišćavanje okoliša, nekontrolirano odlaganje i spaljivanje, nastajanje požara, pojavljivanje i razmnožavanje štetnih životinja i biljaka te razvoj patogenih mikroorganizama… (čl. 4. Zakon o otpadu).
BRINIMO SE ZAJEDNO ZA OKOLIŠ!!!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content