Novosti

Općina Kalinovac odgovara Podravskom listu: Izrekli ste niz neistina, objeda i laži!

Općina Kalinovac iznijela je na svojim stranicama službebo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:
“Povodom članka objavljenog u Podravskom listu 4.8.2014. godine, a u svezi natječaja za posao u općini Kalinovac, gdje je izneseno niz neistina, objeda i laži, radi objektivnog informiranja navodimo slijedeće činjenice:
Općina Kalinovac jedna je od rijetkih u RH koja nije imala pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela, a povodom čega je imala i preporuku Državne revizije da to učini. Nismo to radili zbog racionalizacije i štednje. S obzirom na veličinu proračuna i obim poslova, Kalinovac je sigurno i rekorder po najmanjem broju zaposlenih administrativaca (dvoje)!
Zadnje dvije godine, prvenstveno zbog nefunkcioniranja države u praćenju aktivnosti Lokalne samouprave i povećanog obima poslova, nužno je bilo raspisati natječaj za pročelnika, za koje je radno mjesto predviđena visoka stručna sprema. Time bi samostalno mogli pokrenuti programe prema fondovima EU, pokriti povečani obim poslova, kao i omogućiti volontiranje osobama sa VSS što je inače trošak Zavoda za zapošljavanje, a što nismo do sada mogli radi neimanja adekvatne osobe za mentorstvo.
Shodno tome, Načelnik općine raspisao je natječaj, po svim zakonskim pravilima, na koji se prijavilo troje kandidata (inače svo troje zaposlenih), od kojih je dvoje ispunjavalo uvjete, a samo je jedan pristupio testiranju.
Općina Kalinovac izražava zadovoljstvo što je prošao kandidat koji je u pet gradonačelničkih mandata u Đurđevcu (dvadesetak godina) uspješno obavljao pročelničke poslove, tako da će odmah moći ući u problematiku posla.
Napominjemo da je Općinsko vijeće predstavničko tijelo koje donosi proračun i akte, za razliku od Načelnika općine i Upravnog odjela, koji predstavljaju izvršnu i operativnu vlast, tako da o nekakvom sukobu interesa, nepotizmu ili bilo kakvoj aferi ne može biti govora. Time bi bilo narušeno i Ustavno pravo na posao. Po toj logici nijedan bračni drug saborskog zastupnika, županijskog, gradskog ili općinskog vijećnika ne bi mogao raditi u nijednoj državnoj, županijskoj, gradskoj ili općinskoj instituciji. To naravno nije slučaj.
Koji je razlog ovakvog neobjektivnog pisanja i stvaranja afera gdje ih nema, neka čitatelji ocijene sami. Općina Kalinovac će i dalje nastaviti s transparentnim i kvalitetnim radom na korist svih žitelja, uspješno kao i do sada, a politikanstvo i pokušaje unošenja nemira i svađa prepušta onima koji se bave takvim poslom. “

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content