Novosti

Osnivanje Odbora za hrvatske branitelje Grada Koprivnice

Nakon dužeg vremena hrvatski branitelji s područja Grada Koprivnice, prema svemu sudeći, napokon su našli zajednički jezik. Održali su sjednicu s predstavnicima Gradskog vijeća i dogovorili da se osnuje Odbor za hrvatske branitelje Grada Koprivnice, koji će biti savjetodavno tijelo Gradskog vijeća.

Izabrali su i Ivicu Jurenca (Udruga Specijalne policije Ban) za predsjednika i Roberta Vulića (Prvi Hrvatski redarstvenik) za potpredsjednika ovog tijela. U Odboru će svaka Udruga proizašla iz hrvatskog Domovinskog rata koja je registrirana na području Grada imati po jednog predstavnika.

Na taj način branitelji će imati mnogo veće mogućnosti prigodom rješavanja problema, predlaganja akcija i manifestacija, a relativno lakše će dolaziti i do prijeko potrebnih financijskih sredstava. Bit će to, kako smo rekli, savjetodavno tijelo Gradskog vijeća, a u kojem će sjediti i dva “neutralna” člana, Zoran Gošek (SDP) i Ernest Forjan (HDZ), predsjednik i dopredsjednik Gradskog vijeća, pa će se, vjeruje se, i odluke lakše i brže donositi.

Do kraja srpnja, ovu odluku mora još potvrditi i Gradsko vijeće.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content