Novosti

Osnovana nova udruga Grada Đurđevca – SKUP

U srijedu 29. siječnja 2014. godine Grad Đurđevac dobio je još jednu udrugu. Sportsko-kulturna udruga Peski (SKUP) osnovana je s ciljem promoviranja kulturno-umjetničkih i sportskih sadržaja, promicanja interesa te aktivnosti djece i mladih, promoviranja tolerancije i nenasilja, širenja volonterstva i solidarnosti, promoviranja ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, ali i podizanja ekološke svijesti i poticanja racionalnog korištenja prirode i njenih dobara.

Djelatnosti Udruge su organizacija i sudjelovanje u kulturno-umjetničkim aktivnostima i sadržajima poput koncerata, izložbi ili predstava, organizaciji i sudjelovanju u zabavnim aktivnostima kao što su video projekcije, glazbene slušaonice ili art-radionice. Također će djelovati i u organizaciji i sudjelovanju u sportskim i rekreativnim aktivnostima, organizaciji i sudjelovanju u ekološkim kampovima, akcijama i radionicama, prevenciji i borbi protiv ovisnosti, uspostavljanju kontakata i suradnje sa sličnim organizacijama u gradu Đurđevcu, Hrvatskoj i svijetu.

Kako navode iz Udruge, sredinom veljače planira se predstavljanje SKUP-a u Domu Mladen Markač u Đurđevcu, a osim upoznavanja sa radom Udruge, svi zainteresirani će moći saznati i informacije vezane za članstvo i sudjelovanje.

Ne sumnjamo da će rad ove Udruge ostvariti pozitivan odjek među građanima te da će svakim danom brojiti sve više članova koji će svojim aktivnostima pokrenuti ovaj već pomalo usnuli grad.

Želimo im svu sreću!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content