Novosti

Osnovci iz Virja u programu „Što mogu učiniti za tebe?“Povodom 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, pet je osnovnih škola iz različitih dijelova Hrvatske tematskim priredbama obilježilo početak sudjelovanja u zajedničkom volonterskom programu pod nazivom „Što mogu učiniti za tebe?“. Osnovnoškolci su prezentirali raznovrsne aktivnosti i radionice namijenjene osobama treće životne dobi koje će tijekom školske godine provoditi u vlastitim sredinama.

Među tim je školama i Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja koja je Međunarodni dan starijih obilježila prigodnim programom. Članovi volonterske grupe „Malo srce za veliko srce“ priredili su mnoga iznenađenja osamljenim bakama iz susjedstva Franci, Slavici, Ani i Barici o kojima se već dulje vrijeme brinu: pročitali su im bajku Virovka koju su učenici sami osmislili, pokazali im filmove koje su o njima snimili prošle nastavne godine. Osim što su svim bakama darovali filmove na DVD-u, svaka je od njih primila i pojedinačni poklon: baka Franka ljubavni roman – zato što ih ona voli čitati, Slavica – molitvenik, a Ana i Barica anđele izrađene u radionici učenika i učiteljice Željke. Učenici 1. b razreda izradili su crteže i napisali prigodne poruke s temom kako oni doživljavaju starije osobe.

Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara je, u okviru programa „Što mogu učiniti za tebe..?, osmislila detaljni plan izvnnastavnih aktivnosti koji će, ovisno o financijskoj pomoći i podršci donatora, provoditi tijekom aktualne cijele školske godine.

O pokretanju i svrsi spomenutog programa možete pročitati u priopćenju u privitku te na internetskoj stranici: http://www.zaklada-royal.hr/programi/sto-mogu-uciniti-za-tebe/.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content