Novosti

“Picokovi” izviđači posjetili otok Olib kod Zadra

Odred izviđača “Picoki” Đurđevac od 20.-31. srpnja 2014. godine sudjelovao je na logorovanju na otoku Olibu blizu Zadra. Uz Savez izviđača Koprivničko-križevačke županije i odrede iz Koprivnice i Križevaca naš Odred izviđača bio je jedan od organizatora ove aktivnosti na kojoj je sudjelovalo 70 članova svih uzrasta.

Tema logora koja se protezala kroz sve aktivnosti bila je “Dobri dupin”, čime je obilježena godina dupina. Članovi istraživačkog uzrasta posjetili su i “Plavi svijet” u Velom Lošinju gdje su odslušali predavanja o tim simpatičnim morskim bićima. A u ime Saveza naše županije usvojili su dupina imenom Ivan.

Tijekom logorovanja Odred je posjetio obližnji otok Silbu, gdje su proučavali ljekovito i začinsko bilje tipično za mediteransku klimu. Ujedno je biciklima istražen i cijeli otok i posjećena novo obnovljena crkva Sv. Nikole.

Uz mnogobrojne aktivnosti pronađeno je vrijeme za održavanje Osnivačke skupštine prvog kluba brđanki na području županije pod nazivom “Ničiji anđeli”. Za prvu predsjednicu kluba izabrana je idejna začetnica, članica našeg Odreda izviđača Anja Senzel.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content