Novosti

Podaci o broju dolazaka i noćenja u Koprivničko-križevačkoj županiji

U prvih 7 mjeseci ove godine broj dolazaka u  našu županiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine je povećan za 6%, a broj noćenja za 15%. Tome je najviše doprinio porast broja dolazaka u Đurđevac od 34% i noćenja od 88% čemu u najvećoj mjeri pridonosi hotel Picok sa gotovo dvostrukim povećanjem, točnije za sa 97% većim brojem noćenja od istog razdoblja prošle godine. Križevci su također ostvarili povećani broj dolazaka i noćenja dok su oba parametra u Koprivnici u padu.

Veći postotak rasta broja noćenja od postotka rasta broja dolazaka upućuje na pozitivan trend produljenja boravka gostiju što i je intencija i u što se ulažu napori turističkih djelatnika.

U 2011. godini također je ostvaren rast broja dolazaka i noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Do kraja godine očekujemo, s obzirom na planirane aktivnosti u drugoj polovici godine, da se trend rasta nastavi i da se ublaže ili anuliraju negativni pokazatelji tamo gdje su zabilježeni i ostvari rast. Očekujemo također da će porast u relativnim brojevima, ove a i idućih godina, dovesti do toga da i rezultati izraženi u apsolutnim brojkama budu bolji i da nam poraste udjel u ukupno ostvarenim rezultatima u Hrvatskoj ističe mr. sc. Zdravko Mihevc, direktor Turističkog ureda Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content