Novosti

Podijeljene svjetlosne krijesnice za prvašiće


Uoči početka nove školske godine 2013./2014. u prostorima Županije je 27. kolovoza održan radni sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji. Župan Darko Koren zajedno sa zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom tom je prigodom prisutnima poželio što uspješniji početak nove školske godine te zahvalio na odličnoj suradnji u dosadašnjem razdoblju.

Župan se također osvrnuo na radno ljeto u pogledu investicija u školstvu te istaknuo napore Županije da sustav obrazovanja na ovom području bude na što boljoj razini. Ovaj važan cilj pomalo se ostvaruje što potvrđuje činjenica da već sedam županijskih škola ima nastavu u jednoj smjeni unatoč sve manjoj dotaciji decentraliziranih prihoda za školstvo od strane države. Ovaj manjak Županija pokriva iz svojih izvornih prihoda, a radi se o čak 2,7 milijuna kuna te time održava primjeren rad sustava.

Župan je pozvao sve vozače da posebnu pozornost obrate na nove sudionike u prometu, prvašiće. Njih 1150 u našoj Županiji od rujna po prvi puta kreću u svoje školske klupe te je potrebno voditi računa o njihovoj sigurnosti. Županija je stoga zajedno s Županijskom upravom za ceste za učenike prvih razreda osigurala sigurnosne krijesnice kako bi ih vozači što bolje zamijetili.

Krijesnice za učenike ravnateljima su podijelili župan Koren i v.d. ravnatelja ŽUC-a Boris Majerus. Uz to, ravnateljima su podijeljeni i primjerci Poduzetničke početnice, a jedan od autora, Slavko Kenđelić, ravnatelj OŠ Ferdinandovac, kratko je okupljene upoznao sa sadržajem.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content