Novosti

Poljoprivredna udruga Kalinovac na 9. Velikoj martinjskoj špelanciji

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, a u suradnji sa Županijskom zajednicom udruga vinogradara, vinara i voćara te Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Koprivnica, u subotu 25. listopada, održana je po deveti put Velika martinjska špelancija – sastanak ‘martinjskih biškupa’ iz cijele Hrvatske.
Manifestacija je započela povorkom sudionika Vinode kroz grad te dolaskom na Zrinski trg gdje su sudionike primili gradonačelnica Vesna Želježnjak i župan Darko Koren. Uslijedila je redovna godišnja VINODA uz pucnjeve Kuburaša, Martinjsku mešu, izbor Velikog meštra martinjskog ceremonijala, vinifikaciju novih Martinjskih meštri – biškupa, potvrdu novih pripravnika i kandidata, podjelu diploma i zafalnica te krštenje prinesenih mošteva i podjelu krsnih listova.
Osim u programu, posjetitelji su mogli uživati i u dobroj kapljici koju su im na degustaciju ponudili članovi udruga vinogradara i vinara Koprivničko-križevačke županije. U popodnevnim satima održana je i godišnja skupština Županijske zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content