Novosti

Poljoprivrednicima s područja Virovitice i Pitomače podijeljene Potvrde o položenom ispitu za postizanje održive uporabe pesticida

Direktivom Europskog parlamenta i Vijeća (2009/128/EZ) te temeljem članka 6. stavka 1 i 6 Zakona o održivoj upotrebi pesticida (NN/2014), članka 9. i članka 10. stavka 3. i 4. Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive upotrebe pesticida (NN/142/2012) te članka 96. stavka 1 Zakona o općem upravnom postupku (NN/47/2009), Pučko otvoreno učilište Slatina provelo je suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, a u sklopu Male poljoprivredne škole, izobrazbu u MODULU ZA PROFESIONALNE KORISNIKE – OBVEZNIKE IZOBRAZBE.

Profesionalni korisnici su OPG-ovi i drugi poljoprivrednici, tvrtke koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (d.d., d.o.o. i zadruge) te pravne i fizičke osobe koje održavaju javne površine, a isti su dužni u sklopu tečaja Osnovna izobrazba za profesionalne korisnike za postizanje održive uporabe pesticida položiti ispit najkasnije do 26. studenog.

U utorak, 16. lipnja, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, podijeljene su Potvrde o položenom ispitu polaznicima s područja grada Virovitice i općine Pitomača. Potvrde su podijelile predsjednica županijske skupštine Ana-Marija Petin i ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric-Fabijanac. Događaju su prisustvovali i zamjenik župana Zdravko Dijaković i pročelnik županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Tugomir Majdak.

Županija je svakoga subvencionirala sa 100 kn, a svoje su mještane sufinancirale i općine Suhopolje, Voćin, Nova Bukovica, Čađavica i Stočarska udruga iz Čađavice. Ovim je projektom obuhvaćena cijela Virovitičko-podravska županija, točnije 696 polaznika.

Polaznicima tečaja s područja općine Suhopolje Potvrde su također podijeljene 16. lipnja, dok će se 18. lipnja podjela održati u općinama Čađavica, Nova Bukovica i Mikleuš te u Slatini. (www.vpz.hr, www.pouslatina)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content