Novosti

Posjetili smo pogone Nature Agro d.o.o. u stečaju

Na poziv zaposlenika NatureAgro d.o.o. u stečaju a kao odgovor na razne insinuacije oko rasprodaje pokretnina, nerad i zapuštenost pogona posjetili smo u petak Naturuagro, tvrtku koja je ne tako davno okupljala velik broj proizvođača i zapošljavala preko 250 radnika.
Nakon prvih par minuta, najprije u pogonima mljekare ostali smo ugodno iznenađeni stanjem koje smo zatekli. Kompletna pokretnina u vlasništvu Natureagro uredno je obilježena te su strojevi održavani i u odličnom stanju. Ista slika se nastavila i u pogonima pekare a posebno mesne industrije koja je najnovija od spomenutih pogona i rađena je prema svim tada i danas važećim standardima. Nakon toga smo obišli voćnjak koji se prostire na više od 40 hektara u kojem trenutno traje berba jabuka za što je zaposleno 35 sezonaca. Treba napomenuti kako je i voćnjak, bez obzira na veremenske nepogode u odličnom stanju jer su na vrijeme voćnjak pripremili i zaštitili pa je tako cijeli voćnjak navodnjavan najmodernijom tehnologijom te gotovo cijeli natkriven protugradnim mrežama.

U Đurđevcu dolazi do miješanja dva stečajna postupka, onog Natureagro sa svojom imovinom i Poljoprivredne zadruge sa svojom zbog čega je vrlo vjerojatno i došlo do nekih pogrešnih zaključaka. Naturaagro se prodaje po ovršnom zakonu i nakon treće javne dražbe nije se javio niti jedan zainteresirani kupac. Dinamiku raspisivanja javne dražbe određuje stečajni sudac i zaposlenici nemaju nikakav utjecaj na to. Sljedeća javna dražba očekuje se kroz 30-tak dana i nadamo se kako će se ipak pojaviti kupac koji će prema “Uvjetu o zaključku o prodaji” nastaviti sa proizvodnjom i zaposliti optimalan broj radnika.
Naturaagro danas sve obaveze financira iz tekućeg poslovanja a ne iz prodaje imovine što znači da strojevi čekaju novog vlasnika i koristimo priliku da pozovemo sve zainteresirane građane ali i članove Gradskog vijeća da posjete pogone naše tvrtke i steknu pravu sliku o stanju Natureagro.“ – rekao je za Podravski radio Dražen Juren, predstavnik radnika.

Pripremili smo za naše posjetitelje i jednu malu galeriju fotografija koju možete pogledati ispod ovog članka.

[nggallery id=8]

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content