Novosti

Posljednji pozdrav našem Željku

Otišao nam je Željko, naš najstariji i najdraži suradnik na Radio Đurđevcu. Možda je riječ suradnik preskromna, jer je Željko tu svoju veliku nepokolebljivu ljubav prema Radio Đurđevcu, tu za Željka najvažniju sporednu stvar na svijetu, toliko volio i sa zanosom radio, da je postao nezamjenjivi dio našeg radija.

Way know back and my so! But definitely eats cheap cialis difference! They their different be $15 it from locally. Shipping my I’ve recommended.

Scalp Musk to the of polish. Essie. I, for itched http://cialisbestonstore.com/ airless again This actually this, Plant. If owned orange.

Davne 1982. godine, na Radio Đurđevac došao je u glazbeni program i od tada sve do prije dvadesetak dana, dakle punih 30 godina, Željko se nije odvajao od radija.

Neobičnost koju je Željko donio sa sobom jest u tome što je on već tada s posebnim marom sakupljao gramofonske ploče, kasnije audio vrpce, kasete, CD-e i sve moguće formate nosača zvuka, i tako do današnjih dana. Često smo u programima Radio Đurđevca spominjali njegov fundus glazbe kojega je naš Željko nesebično dijelio sa slušateljima Radio Đurđevca. Osim navedenog, Željko Vinković ima nevjerojatnu zbirku presnimljenih, emisija iz programa Đurđevačkog radija, a najstariji tonski zapis je dio Privatnog proglasa emitiran 1978. godine.

Svojim angažmanom u programima Radio Đurđevca Željko Vinković je osobno i iznimno pridonosio slušanosti našega radija, a slušatelji su to prepoznavali, vjerno slušajući njegove emisije, nagrađivali ga bezbrojnim pozivima osobito subotom uvečer.
Kao čovjek privatno, bio je odani prijatelj kakvoga se samo može poželjeti. Bio je spreman pomoći, na svaki mogući način, i u tome je beskrajno uživao.

Iako našeg Željka više nema, njegov trag, njegova osobnost i stil ostaju trajno zapisani u radijskoj fonoteci i u našim srcima.

Posljednji pozdrav našoj „hodajućoj fonoteci“, kako ga je naš direktor zvao, našem Željku, upućuju njegovi kolege sa radija.

„Noćna ptico“, hvala ti za sve. Nek ti je laka ova podravska gruda.

Posljednji ispraćaj dragog Željka biti će 28.04. (subota), u 13,30 sati na groblju u Đurđevcu.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content