Novosti

Potpisani ugovori o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola

Temeljem Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2015. godine Vlade Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačka županija nastavlja sufinanciranje prijevoza redovitih učenika srednjih škola.
Ugovori za autobusni linijski prijevoz učenika potpisani su s „Čazmatrans Nova“. iz Čazme i Autoprijevozom „Škriljak“ iz Podravskih Sesveta. Za prijevoz srednjoškolaca vlakom ovih dana očekuje se potpisivanje i Ugovora s HŽ Putničkim prijevozom.
Prema kriterijima iz Odluke, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sufinancira 75 posto limitiranih troškova prijevoza, što u naravi iznosi 40,57 % stvarnog troška prijevoza autobusom. Ostatak do stvarne odnosno pune cijene prijevoza, pokriva se na način da su prijevoznici odobrili 20 posto popusta, 33,46 posto sufinancira Koprivničko – križevačka županija, a ostatak roditelji.
Dakle, roditelji će i dalje u pokrivanju troškova prijevoza srednjoškolaca autobusom sudjelovati s 50 kuna, a vlakom s 20 kuna mjesečno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content