Novosti

Potpisivanje Ugovora o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu

U srijedu, 27. kolovoza u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica župan Darko Koren, predstojnica HZZ-a Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija i ravnateljica Vesna Križan potpisali su Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba.
Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Krunoslav Vitelj te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.
Inicijativom Koprivničko-križevačke županije već peti puta Dom za starije i nemoćne osobe biti će izvršitelj zapošljavanja u javnom radu. Ovo zapošljavanje provodi se iz programa poticanje zapošljavanja putem Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2014. godinu. Po ovom modelu do sada je u Domu bilo zaposleno ukupno 41 nezaposlena osoba.
Župan Darko Koren zahvalio se svima koji sudjeluju u ovom programu i naglasio vrlo važan društveni karakter ovog projekta, a to je zapošljavanje osoba s invaliditetom. Potpisivanjem ovog ugovora, pet osoba s invaliditetom dobiti će mogućnost biti aktivni sudionici u radnim procesima na 6 mjeseci, a trošak spomenutog javnog rada iznosi sto tisuća kuna.
Ovom prilikom župan se osvrnuo i na cijenu smještaja u Domu koji se nije mijenjao već četrnaest godina. Župan je istaknuo kako će Koprivničko-križevačka županija napraviti sve kako bi sustav ostao na standardu na kojem je sada, odnosno da u cjenovnom smislu ne dođe do dramatičnih promjena na štetu korisnika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content