Novosti

Potpredsjednik Grčić otvorio nove prostorije PORE

Razvojna agencija Podravine i Prigorja i službeno je dobila novu adresu na koprivničkom Florijanskom trgu, a nove prostore otvorenima je proglasio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Na svečano otvorenje potpredsjednik je stigao iz sjedišta Koprivničko-križevačke županije, gdje je skupa sa svojim kolegama iz Ministarstva poduzetništva i obrta, zamjenikom i pomoćnicom ministra Draženom Prosom i Dijanom Bezjak, razgovarao s čelnicima naše regionalne uprave. Župan Darko Koren upoznao ih je s najznačajnijim projektima, a svakako najveći potpredsjednik Grčić je istaknuo i prilikom otvaranja prostora PORE. Naime, naveo je, Hrvatskoj se iduće godine nudi potencijal od 500 milijuna eura iz strukturnih fondova, a od 2014-te i idućih godina preko milijarde i sto milijuna.
– Na nama je da taj novac koristimo za rješavanje ključnih razvojnih pitanja ove zemlje, u svim područjima i ne samo u infrastrukturi, ne samo u realizaciji ovog fenomenalnog projekta koji smo imali priliku malo prije prezentaciju vidjeti, dakle ovog regionalnog odlagališta otpada Piškornica, vrijednog preko 55 milijuna eura, koji će nadam se u idućih godinu ili nešto malo više dana aktivno krenuti u realizaciju, kazao je potpredsjednik Grčić.
Ravnateljica PORE Melita Birčić goste je upoznala radom ustanove koju predvodi, naglasivši da je u zadnje četiri godine provedeno 40 seminara u sklopu obrazovanja za poduzetništvo, u kojima je sudjelovalo oko 600 naših malih i srednjih poduzetnika. PORA je u tom vremenu provodila i 11 europrograma, čija vrijednost premašuje dva milijuna eura, napomenula je ravnateljica Birčić. S dužnosnicima Ministarstva poduzetništva i obrta potpisala je dva ugovora, o provedbi projekta Obrazovanje za poduzetništvo za ovu godinu, te o provedbi projekta Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja. Potpisom potonjeg Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja predana je informatička oprema vrijedna 46 i pol tisuća eura, a PORA se zauzvrat obavezala na dvogodišnje provođenje besplatnih seminara o elektroničkom poslovanju za poduzetnike.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content