Novosti

Potvrđena visoka pokroviteljstva Picokijade

Da su već započele pripreme za ovogodišnju „Picokijadu“ koja će se ove godine održati od 27. do 29. lipnja, svjedoče i zamolbe za pokroviteljstvo koje je Željko Car, povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Đurđevca uputio Ministarstvu kulture i predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću. Po prvi puta je zahtjev za ovakvo  pokroviteljstvo „Picokijade“ upućen i Ministarstvu turizma Republike Hrvatske.

Veseli činjenica da na pozitivne odgovore nije trebalo dugo čekati. Ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić i ministar turizma Darko Lorencin u dopisima kojima prihvaćaju pokroviteljstvo nad „Picokijadom“ ističu da prepoznaju napore koji se u Đurđevcu ulažu u očuvanju kulturnih i tradicijskih vrijednosti, te njegovanju narodnih običaja, njihovu afirmaciju i turističku valorizaciju.
Predsjednik RH Ivo Josipović, odgovorio je na zamolbu za pokroviteljstvo nad tradicionalnom „Picokijadom“ da pokroviteljstvo s velikim zadovoljstvom prihvaća, te da vjeruje da će se mnogi posjetitelji moći uvjeriti u gostoljubivost Đurđevčana i kvalitetu ove priredbe koja je postala prepoznatljivi turistički proizvod naše zemlje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content