Novosti

Poznati dobitnici javnih priznanja Grada Đurđevca

1. Javno priznanje Zlatna plaketa “Sveti Juraj” dodjeljuje se:

  • Gospođi Verici Rupčić iz Đurđevca za izuzetna postignuća i ostvarenja na području društvenih djelatnosti i humanitarnih aktivnosti.

Gospođa Verica Rupčić dugi niz godina bavi se različitim aktivnostima kojima doprinosi boljitku i unapređenju kvalitete života u Gradu Đurđevcu i cijeloj đurđevačkoj Podravini. Inicirala je i organizirala niz humanitarnih akcija i koncerata: za djecu, višečlane i staračke obitelji, za potrebe udruga te šire društvene zajednice. Aktivno je sudjelovala u Domovinskom ratu humanitarnim djelovanjem.
Tijekom 2011. godine inicirala je osnivanje i organizirala osnivačke skupštine dvije udruge: Udruge uzorne hrvatske seoske žene Koprivničko-križevačke županije i Udruge žena s bolestima dojke „Narcise“ Đurđevac, koja okuplja članice iz Đurđevca, prigradskih naselja, ali i s područja cijele đurđevačke Podravine. Također je inicirala i uspješno organizirala 1. izbor najuzornije seoske žene Koprivničko-križevačke županije te humanitarni koncert na kojem su se prikupljala sredstva za potrebe Udruge žena „Narcise“. Trenutno priprema osnivanje Udruge za ples i manekenstvo.
Gospođa Verica Rupčić obnašala je dužnost tajnice Hrvačkog kluba „Picok“ kao i članice Upravnog odbora Rukometnog kluba Đurđevac – Lasselsberger Knauf te je svojim aktivnostima doprinijela razvoju sporta na području Đurđevca.
Djelovala je kao članica KUD-a Petar Preradović Đurđevac. Sudionica je brojnih kulturnih priredbi u gradu i okolici, a dugi niz godina bila je članica Organizacijskog odbora Picokijade. Također je bila aktivna sudionica scenske vizije Legende o Picokima, kao producentica i glumica. Dugi niz godina gospođa Verica Rupčić bila je predsjednica pododbora za izložbu kolača i ručnih radova.
Aktivno je sudjelovala u radu i prezentaciji đurđevačke Turističke zajednice i tijekom 2010. godine kao izvršna voditeljica projekata Turističke zajednica osmislila je i ostvarila niz zapaženih kulturno-turističkih priredbi, a svojim angažmanom i sudjelovanjem doprinijela je i osvajanju titule EDEN 2008. godine.
Gospođa Verica Rupčić radila je i kao novinarka i urednica u regionalnom tjedniku „Podravec“ i na Radio Đurđevcu, a surađivala je i s „Večernjim listom“ i „Glasom Podravine“.
Pored navedenog aktivna je i u političkom životu zajednice, te je predsjednica županijske zajednice žena „Katarina Zrinski“, vijećnica je Hrvatske demokratske zajednice u županijskoj skupštini, članica je niza odbora i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova pri Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije. Aktivno radi na promicanju ravnopravnosti i jačanju položaja žena u svim segmentima društva.
Svestranim angažmanom i društvenim djelovanjem, uz posebno isticanje zavičajne pripadnosti, naglašavajući Podravinu i Đurđevac kao životno nadahnuće te njegovanjem kulturne baštine, tradicije i đurđevačkog izričaja kroz protekla tri desetljeća, Verica Rupčić postigla je izuzetna ostvarenja u svim segmentima svojeg rada i djelovanja te joj se stoga dodjeljuje javno priznanje Zlatna plaketa „Sveti Juraj“.
2. Javno priznanje Nagrada za životno djelo dodjeljuje se:
Gospodinu Krunoslavu Heidleru iz Đurđevca.
Gospodin Krunoslav Heidler rođen je 27. kolovoza 1932. godine u Vitezu. Osnovnu školu pohađao je u Sarajevu, Lublinu u Poljskoj i Ulmu u Njemačkoj. Gimnaziju je završio u Sarajevu, a potom je završio Filmsku školu u Zagrebu. Studirao je povijest umjetnosti, hrvatski i njemački jezik. U svom radnom vijeku radio je u Zora filmu u Zagrebu, kao urednik nastavnih filmova, bio je tajnik Hvatskog filmskog saveza, direktor Studija za crtani film u Zagreb filmu, tajnik Društva filmskih radnika Hrvatske, glavni tajnik Saveza filmskih radnika Jugoslavije, tajnik SIZ-a kinematografije Hrvatske, direktor najvećeg filmskog slovenskog projekta „Dražgoška bitka“, direktor Filmske radne zajednice KINO, suradnik u turističkoj propagandi Hrvatske, direktor filmske proizvodnje Jugoarta Zagreb, a 1990. godine otišao je u mirovinu.
Iznimno je aktivan u društvenom životu zajednice pa je primjerice: osnovao Foto kino klub Drava Đurđevac, osnivač je Gradskog audio vizualnog arhiva Grada Đurđevca, Fotografskog društva Koprivnica, Kluba informatičara PORTAL Đurđevac, osnovao je Festival hrvatskog svadbenog filma u Koprivnici, Podravski salon umjetničke fotografije kao međunarodnu izložbu, suosnivač je Gradskog kazališta Đurđevac, Međunarodne revije turističke fotografije TOURPHOTO, suosnivač je i član Društva likovnih umjetnika PALETA u Kloštru Podravskom, a osnivač je i niza fotogalerija u Đurđevcu.
Gospodin Krunoslav Heidler od 1989. godine živi u Đurđevcu. Od tada je svakodnevno prisutan u društvenom životu Grada te surađuje u brojnim gradskim i županijskim akcijama i manifestacijama, od kojih je mnoge sam osnovao i pokrenuo. Svoje bogato iskustvo i znanje u organizaciji javnih priredbi na području kulture, gospodin Heidler volonterski poklanja gradu. Osobito je važan njegov mentorski rad s najmlađima (osnovnoškolcima i srednjoškolcima) koje uči elemente filma i fotografije.
Gospodin Heidler je svojim fotoaparatom na preko 40 000 fotografija zabilježio sve što se u Đurđevcu i Podravini događalo, a najveći dio tog materijala poklonio je raznim institucijama u gradu, županiji i Hrvatskoj.
Dobitnik je niza značajnih nagrada i priznanja od kojih se ističu: Povelja Kino-kluba Slavica, Pitomača 1988., Povelja Grada Đurđevca 1999., Nagrada za životno djelo Hrvatskog filmskog saveza 2002. godine, Godišnja nagrada „Tošo Dabac“ 2010. i druge.
Svojim brojnim aktivnostima u Gradu Đurđevcu i Koprivničko-križevačkoj županiji, gospodin Kruno Heidler značajno je doprinijeo bogatstvu kulturnog života te mu se stoga dodjeljuje Javno priznanje Nagrada za životno djelo.
3. Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca dodjeljuje se:
– Udruzi cimbalista Hrvatske.
Udruga cimbalista Hrvatske je neprofitna organizacija osnovana u siječnju 2010. godine s ciljem promicanja cimbula kao tradicijskog podravskog glazbala. S obzirom da je u Podravini od davnina poznato da se cimbule vežu za tradicijsku glazbu koja se svira na ovom području, a glazbalo je koje je izuzetno teško naučiti svirati i da u Hrvatskoj ne postoji niti jedna škola koja uči nove naraštaje sviranju cimbula, osnovana je Udruga kako bi se spasilo ovo glazbalo od zaborava i kako bi prenijeli znanje sviranja cimbula na mlade generacije.
Osnivači udruge okupili su nekolicinu mladih ljudi željnih učenja sviranja ovog glazbala te pokrenuli radionicu za izradu cimbula. Sva glazbala na kojima sviraju članovi udruge potječu iz vlastite radionice. Trenutno glazbenu radionicu pohađa devet polaznika, uglavnom osnovnoškolska djeca s područja Đurđevca, Virja, Šemovaca i Prugovca.
Cilj je u narednom razdoblju animirati što veći broj djece da se uključe u glazbenu radionicu i tako steknu novo znanje i jednog dana postanu cimbalisti.
Cimbule su jedan od rijetkih instrumenata koje ima preko sto žica, a na kojima se mogu odsvirati 42 tona u 3,5 oktave. Glazbala su ukrašena raznim hrvatskim državnim i zavičajnim obilježjima (hrvatski grb, pleter, note hrvatskih pjesama), tako da to glazbalo na sebi nosi najznačajnije spomenike kulturne baštine Republike Hrvatske.
U protekloj 2011. godini članovi Udruge održali su 32 javna nastupa diljem zemljeNeki od zapaženijih nastupa su: Supertalent, Lijepom Našom – Novigrad Podravski, Špancirfest, Terezijana, dan Općine Lovran, Dobro jutro Hrvatska, a zasigurno nastup sa najjačim dojmovima bio je 26.11.2011. godine prigodom posjeta Uredu Predsjednika Republike Ive Josipovića.
S obzirom na navedeno, Udruzi cimbalista Hrvatske dodjeljuje se javno priznanje Povelja Grada Đurđevca.
– Gospodinu Eugenu Fucaku, dr. med. iz Koprivnice.
Gospodin Eugen Fucak, dr. med., specijalist je interne medicine te subspecijalist
kardiologije, rođen 1973. godine. Osnovnu i srednju matematičko-informatičku školu pohađao je u Đurđevcu te završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, s prosjekom ocjena 4,8.
Godine 1999. započeo je pripravnički staž u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, a u narednim godinama specijalizirao je internu medicinu u KBC-u „Rebro“ u Zagrebu, završio edukaciju iz ultrazvuka perifernih krvnih žila i srca u KB „Dubrava“ u Zagrebu, završio užu specijalizaciju iz kardiologije, usavršio se u implantaciji i operativnim tehnikama implantacije elektrostimulatora srca u Švicarskoj i Slovačkoj, a u lipnju 2011. godine izveo je prvu implantaciju trajnog elektrostimulatora srca u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici.
Do današnjeg dana izvršio je 42 implantacije trajnog elektrostimulatora srca, bolesnicima s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije.
Zbog izuzetnih rezultata na području medicine, gospodinu Eugenu Fucaku koji je i dalje vezan obiteljskim vezama uz Đurđevac, dodjeljuje se javno priznanje Povelja Grada Đurđevca. 
– Udruzi Matice umirovljenika Grada Đurđevca.
Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca sa 365 članova, najbrojnija je i među najaktivnijim udrugama Grada Đurđevca te jedina koja se sustavno brine o okupljanju, druženju te podizanju kvalitete života osoba treće životne dobi u Gradu Đurđevcu i njegovim prigradskim naseljima.
Članovi Udruge su okupljeni u Pjevačkom zboru s kojim su imali brojne zapažene nastupe na pjevačkim smotrama u Mađarskoj i Hrvatskoj, gdje su uspješno predstavljali svoj grad i županiju.
Za podizanje kvalitete života svojih članova, Udruga redovno organizira izlete, hodočašća i zajednička ljetovanja, a članovi Udruge redovno se uključuju u sva gradska zbivanja i manifestacije, uključujući i Legendu o Picokima.
Članovi Udruge u skladu sa svojim godinama i iskustvom žele i dalje biti uključeni u život Grada, a Udruga doprinosi tome da se umirovljeni i stariji stanovnici Grada ne osjećaju zaboravljenima i potisnutima, već da budu uključeni u takve sadržaje koji su na zadovoljstvo starijima, ali i na ponos mlađim stanovnicima Grada Đurđevca. 
– Udruzi žena „Peski“ Đurđevac.
Udruga žena „Peski“ Đurđevac djeluje od 1984. godine, a kontinuirano od 1998.
godine i okuplja 40-tak članica s područja Mjesnog odbora Peski, ali i s područja cijelog Grada i okolice. Udruga se bavi humanitarnim radom pa članice povodom blagdana obilaze staračka domaćinstva i višečlane obitelji.
Članice Udruge aktivno sudjeluju na svim gradskim manifestacijama, a posebno su aktivne na Picokijadi, gdje sudjeluju u svim glavnim priredbama: scenskom prikazu Legende o Picokima, izložbi kolača i ručnih radova i povorci aranžiranih kola te na svima ostvaruju zapažene rezultate.
Udruga sudjeluje na različitim edukativnim skupovima i tribinama, koje su posvećene zdravlju žena, a članice organiziraju različite kreativne radionice na kojima izrađuju uporabne i ukrasne predmete. Udruga posebno njeguje okupljanje i druženje pa organizira edukativno-rekreativne izlete diljem naše domovine.
Djelovanje Udruge temelji se na zajedništvu, humanosti, poštenju, iskrenosti i požrtvovnosti. Sa željom da posebno utvrdi te vrijednosti, u veljači 2012. godine svečano je promovirana i na svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja i posvećena prva zastava (barjak) Udruge žena Peski. Pod zastavom će se i dalje s ponosom okupljati članice Udruge, njegujući ove vrednote i razvijajući u sebi plemenitu misao zajedništva, pomoći bližnjemu i čuvanja kulturne baštine i tradicije svoje sredine – bloka Peski, Đurđevca, Podravine i Koprivničko-križevačke županije, s ciljem prenošenja tih vrijednosti na mlade naraštaje.
– Gospodinu Slavku Večeriću iz Đurđevca.
Gospodin Slavko Večerić, član je Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac,
dobrovoljni je davatelj krvi koji je do sada darova 102 doze krvi. Time gospodin Večerić zaslužuje najveće poštovanje, jer nitko ne zna da li će mu i kada darovana krv biti potrebna.
Gospodin Slavko Večerić započeo je darivati krv u vojsci, a nastavio ga u tadašnjem poduzeću „Bilo-kalnik“ Koprivnica, gdje je radio na radnom mjestu poslovođe. U tu plemenitu aktivnost, nastojao je uključiti što veći broj radnika, pa je u okviru poduzeće osnovano i posebno Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi. Nakon odlaska iz poduzeća i na novim radnim mjestima okupljao je darivatelje krvi i poticao ih da se priključe velikoj humanitarnoj obitelji darivatelja krvi.
Za dobrovoljno darivanje krvi, gospodin Večerić primio je brojna priznanja.
Kroz dugi niz godina nesebičnog darivanja krvi, gospodin Večerić spasio je brojne ljudske živote, a za njegovu plemenitost i humanost dodjeljuje mu se javno priznanje Povelja Grada Đurđevca.

how to get viagra without a prescription – cialis over the counter – daily cialis – this web – http://viagracouponfrompfizer.com/
otc cialis\ pfizer viagra coupon\ buy viagra online without prescription\ daily cialis\ http://rxpharmacycareplus.com/

Must, I friend any soap humid baking bottle. My size. To pharmacybestresult at sensitive purchased good like use is fake good.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content