Novosti

Predavanje na tečaju za trudnice

U edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ u Koprivnici, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ održala je po prvi puta edukaciju budućim roditeljimana tečaju za trudnice. 

Edukaciju je vodila dr.med. Maja Toth-Mršić, a na istoj je prisustvovalo 14 parova, koji su tijekom edukacije upoznati sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica, kao i načinu postavljanja autosjedalica u vozilo.

Također, dati su savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu i dr. Posebna pozornost skrenuta je na način korištenja sigurnosnog pojasa kod trudnica. 

Tijekom edukacije na autosjedalici grupe 0 prikazano je na što treba paziti prilikom kupnje i načinu učvršćivanja u vozilo, dok su na kraju svima prisutnima uručene brošure udruge Roda – „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content