Novosti

Predavanje u sklopu projekta “Zdrav za 5” i “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”

Jučer su policijske službenice za nadzor i planiranje – za prevenciju Ureda načelnika održale predavanja za 72 učenika 8.a, 8.b., 8.c. i 8.d. razreda OŠ „Grgura Karlovčana“ Đurđevac.

I ove školske godine, Policijska uprava provodi projekt „Zdrav za pet“ – projekt prevencije ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te očuvanja i zaštite okoliša, kojemu je cilj educirati učenike osmih razreda osnovne te prvih i drugih razreda srednje škole o zdravom načinu života. 

Tema predavanja je bila„Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I – podkomponente I projekta „Zdrav za 5“, a ova je aktivnost ujedno i prva aktivnost u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. 

Učenici su upoznati s načinom provedbe projekta „Zdrav za 5“ i do sada provedenim aktivnostima na području županije (edukativnim predavanjima i radionicama na otvorenom prostoru). 

Problematika zlouporabe alkohola i droga predočena je učenicima kroz konkretne primjere iz medija: upoznalo ih se s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola i droga (uništavanje imovine pod utjecajem alkohola, narušavanje javnog reda i mira, posljedice konzumacije alkohola/droga prilikom sudjelovanja u prometu na cestama). 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content