Novosti

Predstavljanje knjige Zdravka Šabarića


U petak 27. rujna poznati podravski pisac i umjetnik Zdravko Šabarić predstavit će svoju knjigu „Uspon i tragedija đurđevačke obitelji Braun“ uz sjećanja dr. Borisa Brauna.

Zdravko Šabarić, rođen u Hampovici, dugi niz godina bavi se slikarstvom, umjetničkom fotografijom, istraživanjem zavičajne baštine, pisanjem, likovnom kritikom, heraldikom, grafičkim dizajnom, animacijom likovne kulture i kulture općenito. Autor je niza etnografskih, dokumentarnih i likovnih izložbi, a objavio je veći broj radova u stručnim časopisima, zbornicima i knjigama. Sudjelovao je na znanstveno-stručnim skupovima u Hrvatskoj te je česti sudionik i voditelj likovnih radionica, a za svoj doprinos u kulturi dobitnik je niza priznanja i nagrada.

Osim predstavljanja knjige izložena će biti i prigodna dokumentarna izložba u kojoj će sudjelovati dr.sc. Mirjana Repaić – Braun, znanstvena savjetnica Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, zatim prof. dr. Boris Braun, počasni građanin grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, diplomirana povjesničarka umjetnosti, etnolog i ravnateljica Centra za kulturu te sam autor knjige Zdravko Šabarić.

Predstavljenje knjige i izložba će se održati u Galeriji Stari grad u Đurđevcu s početkom u 19 sati!

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content