Novosti

Predstavnici KKŽ na sjednici Upravnog odbora Saveza Alpe Adria

U Mariboru je u utorak 17. lipnja održana 2. sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Uz sudionike iz drugih regija članica sjednici su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije: pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.
Pozdravne riječi prisutnima uvodno je uputio gradonačelnik Maribora Andrej Fištravec, te je glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner podnio izvješće o radu. Predstavnici kontaktnih točaka (CP) po županijama i tematskih koordinacijskih točaka (TCP) potom su isto tako izvijestili prisutne o svom radu.
Ispred naše Županije, kao koordinator CP-a za Koprivničko-križevačku županiju i TCP-a za poljoprivredu i etničku baštinu, izvješće je podnio Vladimir Šadek. Govorio je o manifestacijama Zlatna vina i Srce naive, koje su održane kao zajednički projekti u sklopu Saveza, te Danima travnjaka kojima je Savez bio pokrovitelj.
Raspravljalo se potom o novim projektnim prijedlozima, nakon čega su dodijeljena sredstva za 11 projekata, te odobrena dva pokroviteljstva nad manifestacijama. Raspravljalo se i o prijedlogu da se uputi pomoć hrvatskim županijama stradalima u poplavama, o čemu će konačnu odluku donijeti Vijeće Saveza, kao političko tijelo.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content