Novosti

Predstavnici Udruga mljekara „Drava – Sava“ na sastanku u Županiji

Na inicijativu predstavnika Proizvođačke organizacije Udruga mljekara „Drava-Sava“, organiziran je sastanak u prostorijama Koprivničko-križevačke županije, a sastanku su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.
Svim prisutnima obratio se župan Koren te pohvalio inicijativu za osnivanje takve vrste organizacije i istaknuo kako će uloga same organizacije i njeni prijedlozi zasigurno biti vrlo značajni u budućnosti za gospodarstvo Republike Hrvatske.
Predsjednik Željko Turčić zahvalio je županu i Županiji na dosadašnjoj suradnji i podršci u dvogodišnjem radu od samog osnivanja sa željom za daljnjim razvojem aktivnosti Proizvođačke organizacije.
Jedna od tema sastanka bila je smanjenje sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Naime, Rješenjem od Ministarstva poljoprivrede prihvaćen je Poslovni plan Proizvođačke organizacije u iznosu od 750.000,00 kuna, ali im je Agencija odobrila samo nesšto više od 635.000,00 kuna.
Voditeljica organizacije Marina Ivančan istaknula je kako su im u Agenciji uskratili sredstva kao „neprihvatljive troškove“.
Trenutno je u Udrugu „Drava – Sava“ učlanjeno 225 članova od čega je 189 isporučitelja mlijeka, a koji se svakodnevno susreću s raznim problemima od kojih je jedan i isporuka mlijeka na tržište, objasnila je Ivančan.
Na sastanku se razgovaralo i o Županijskim programima namijenjenim stočarima te prilagođavanju i subvencioniranju programa sukladno njihovim potrebama. Na sastanku su se dotakli i teme malih proizvođača te razgovarali o mogućim mjerama koje bi se trebale provesti kako bi se upravo njih očuvalo. Ovom prilikom predstavnicima Udruga mljekara najavljeno je i objavljivanje Javnih poziva za programe i aktivnosti iz područja gospodarstva i poljoprivrede koji su u pripremi i biti će objavljeni tijekom veljače.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content