Novosti

Presudu generalu Mladenu Markaču Đurđevčani će pratiti na Trgu sv. Jurja

Sutra, 16. studenoga u Đurđevcu, rodnom gradu general-pukovnika Mladena Markača, od osam sati, na dan izricanja konačnih presuda hrvatskim generalima zatočenima u Haagu, Mladen Markaču i Anti Gotovini, “Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 RH” organizira javno okupljanje i molitvu. S molitvom za generale kreće se već večaras u župnoj crkvi sv. Jurja u 18 sati.
Pod večernjom svetom misom molitvu će predvoditi đurđevački župnik, te vojni i policijski kapelan Ozren Bizek, a s molitvom se nastavlja i u petak na Trgu sv. Jurja.

U sklupu pripremljenog programa od 8 sati, na Trgu sv. Jurja će se moći čuti spotovi posvećeni herojima Domovinskoga rata, M. Markaču i A. Gotovini, te vidjeti dokumentaristički filmski zapisi njihova ratnog puta. Molitvu za generale će predvoditi đurđevački župnik i vojni kapelan vlč. Ozren Bizek dok će u ime organizatora i hrvatskih branitelja prigodno će govoriti Dražen Šemovčan – Šeki, a nakon izricanja presude koja bi prema dosadašnjim informacijama trebala biti u 9 sati, govorit će i Mario Maks Slaviček. Bit će osiguran i TV prijenos izricanja presude na postavljenom video zidu.
– Udruga Hrvatskih Branitelja 1990-1996 poziva vas da tog 16. studenog budete u na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu i nazočite “MOLITVI ZA SLOBODU” hrvatskih generala u Haagu. Ovo je povijesni trenutak važan za Hrvatsku, hrvatski narod i naše generale. Budimo zajedno u najtežim trenucima za sve nas, budimo zajedno u molitvi, pozvao je još jednom svoje sugrađane Dražen Šemovčan – Šeki na okupljanje u petak.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content