Novosti

Preventivna akcija pregleda autosjedalica

Tijekom deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 488 prometnih nesreća. Djeca su sudjelovala u 54 prometne nesreće od čega u jednoj prometnoj nesreći s poginulim osobama, 33 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Smrtna stradavanja najmlađih sudionika u prometu nisu zabilježena, već je troje djece teže ozlijeđeno, a 13 lakše.
Kao putnici u motornim vozilima, djeca su sudjelovala u 47 prometnih nesreća od čega u jednoj prometnoj nesreći s poginulim osobama, 26 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 20 prometnih nesreća s materijalom štetom, a u kojima je jedno dijete teže ozlijeđeno, a osmero djece lakše. Od ukupno 62 djece koje je u prometnim nesrećama sudjelovalo u svojstvu putnika u vozilima, sigurnosni pojas ili autosjedalicu koristila je tek polovina djece.
Kako bi se stradavanje najmlađih sudionika u prometu svelo na najmanju moguću mjeru i kako bi se postigla veća informiranost roditelja o važnosti sigurnog  prijevoza djece u vozilima, s naglaskom na pravilno postavljanje autosjedalice u vozilu i pravilan smještaj djeteta u istoj, policijski službenici održati će preventivnu akciju besplatnog pregleda autosjedalica.
Preventivna akcija održat će se danas u Đurđevcu od 9 do 11 sati na parkirališnom prostoru trgovine u Ulici grada Vukovara 11.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content