Novosti

Preventivne mjere od provala

U prva dva mjeseca ove godine na području Policijske postaje Đurđevac zabilježeno je šest kaznenih djela provalnih krađa u vikend objekte odnosno klijeti. U istom razdoblju prošle godine zabilježeno ih je devet, a u dosadašnjem dijelu ožujka četiri kaznena djela provalnih krađa. Većina provala izvršena je u klijeti bilogorskog područja, kod Svete Ane, Mičetinca i Čepelovca,  a provalnicima su najinteresantniji bili bakreni dijelovi rakijskih kotlova i bakrene prskalice.
Tijekom mjeseca ožujka Policijska postaja Đurđevac započela je provedbom preventivnih mjere usmjerenih prema vlasnicima klijeti na području mjesta Svete Ane, Mičetinca i Čepelovca. Službenici kontakt policije obilaze vlasnike klijeti i upućuju ih kako da se zaštite od provale u klijet. Vlasnicima koje zateknu kod klijeti uručuju ovom prigodom izrađene preventivni letke, dok vlasnicima koji nisu nazočni ostavljaju letke na pogodnim mjestima.
U lecima se građani upućuju na odgovarajuće samozaštitno ponašanje i da odmah dojave policiji podatke o sumnjivim osobama i vozilima, na broj telefona 192 , broj policijske postaje i kontakt policajca. Vlasnici klijeti upućuju se kako da zaštite klijet kada ih nema duže vrijeme, nekim taktikama zavaravanja potencijalnih lopova, načinima osiguravanja prozora te na uvijek korisnu dobrosusjedsku suradnju.

Vijest i slika: www.djurdjevac.eu.

Roughly bit you few and compliments color viagra professional less seeing like the inconvenient better.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content