Novosti

Proglašena elementarna nepogoda

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren donio je u petak 17. kolovoza, Zaključak o proglašenju elementarne nepogode na dijelu područja Koprivničko-križevačke županije. Zbog šteta uzrokovanih sušom elementarna nepogoda je proglašena za grad Križevce, te općine Đelekovec, Gola, Kloštar Podravski, Kalnik, Drnje, Hlebine, Peteranec, Legrad, Novo Virje, Sveti Petar Orehovec, Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete i Gornju Rijeku.
Sušno razdoblje tijekom protekla četiri mjeseca i visoke temperature uzrokovale su velike štete na poljoprivrednim kulturama, te poljoprivredni proizvođači nisu u mogućnosti sami sanirati nastalu štetu.
Procjenu šteta od elementarne nepogode u navedenim jedinicama lokalne samouprave izvršit će gradsko i općinska povjerenstva za procjenu šteta, nakon čega će istu dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Županijsko povjerenstvo će temeljem izvješća podnijeti zahtjev za ublažavanje posljedice od elementarne nepogode Državnom povjerenstvu za elementarne nepogode.
U postupku procjene koristit će se Metodologijom za procjenu štete od elementarnih nepogoda („Narodne novine“ broj 96/98). Za izračun šteta koristit će se cijene i trogodišnji prinosi dostavljeni od Državnog povjerenstva za 2012.

Vijesti i slika: www.djurdjevac.eu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content