Novosti

Proštenje u Bukevju


Kao i svake godine i ove će se 25. kolovoza, tradicionalno održati proštenje kod križa u Bukevju! Središte slavlja će biti Sveta Misa koja će početi u 12,00 sati, a predvodit će je vlč. Krunoslav Milovec, župnik iz Novog Virja dok će propovijedati vlč. Ivan Peter, župnik iz Ždale. Pjevanje na Misi predvodit će zborovi KUD Širine iz Novog Virja i Župni zbor iz Ždale!

Nakon misnog slavlja za goste će biti pripremljeno osvježenje u obliku gulaša koji će biti besplatno podijeljen s ciljem zajedničkog boravka kod obiteljskog stola. Nakon osvježenja, vjernici će moći sudjelovati u starinskim igrama – ZDENEC  Z KOCENJA (mjeri se visina zdenca, vrijeme 3 minute), OPRČI RASTA (natjecanje u kolutu naprijed, npr. 15 m), POTEGNI – POVLEČI (povlačenje užeta), UPECAJ JABOKE (jabuke plivaju u vodi i ustima se vade van), ŽLICA I OREJ (u plastičnoj žličici u ustima se nosi orah), PRNKEHE ILI PIŠILONEC (jedan drugog nosi na leđima), TRONOGA te igra IZNENAĐENJA! Za sudjelovanje na igrama nakon mise zainteresirani će se moći prijaviti kod gospođice Mihaele Vranić i gospođice Katarine Čorba!

Župnik Krunoslav Milovec se zahvaljuje Općinama Novo Virje i Gola te Knjižari KŽM iz Novog Virja, Hotelu Picok iz Đurđevca i Podravskom radiju iz Đurđevca na svakoj potpori koju su pružili kako bi to nekad naseljeno mjesto, a sada potpuno prazno imalo spomen da je nekada postojalo.

Umjesto skele prijevoz će obavljati brod s iste lokacije uz povratnu kartu od 20 kuna!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content