Novosti

Prvak Hrvatske u motokrosu!

Dominik Piskor učenik je petog razreda OŠ u Molvama i prvak je Hrvatske u motokrosu..
Prošle sezone 2013. bio je viceprvak Hrvatske u motokrossu, dok je ove sezone 2014. postao prvak Hrvatske!
Vozi za motocross klub “MK Karas” iz Kozarevca i od ove godine za team “MK Šipek team” iz Zaboka. Dominik se natječe u juniorskoj klasi MX 65 što znači da vozi motocikl zapremnine 65 ccm.
U sezoni 2014. natjecao se i na prvenstvu Europe gdje je bio prvak Europe zone SE (Bugarska, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Grčka, Bjelorusija, Moldavija, Rumunjska, Turska). Nakon osvojenog prvog mjesta u toj zoni ostvario je pravo na sudjelovanju finalnog Europskog prvenstva koje se održavalo u Helsinkiyu u Finskoj. U kolovozu prošle godine sudjelovao je kao predstavnik Hrvatske na svjetskom prvenstvu u Lirneux u Belgiji. 
Dominik je kao najmlađi član postao dio Hrvatske reprezentacije i time se kategorizirao kao sportaš prema pravilima Hrvatskog olimpijskog odbora. U veljači ove godine bio je nominiran za najboljeg sportaša Koprivničko-Križevačke županije, te je primio nagradu županije za izuzetna postignuća u sportu.
U ovoj nadolazećoj sezoni planira voziti dvije klase, klasu MX 65 i klasu MX 85 te pokušati zadržati prvo mjesto u klasi MX 65 i što bolji rezultat u klasi MX 85.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content