Novosti

Rezultati akcije „Mir i dobro“ u vrijeme blagdana

Preventivna akcija “Mir i dobro” akcija je koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u razdoblju od 27. prosinca 2013. do 2. siječnja 2014. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja, a sve u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana. U tom razdoblju nisu zabilježena oduzimanja oružja, eksplozivnih sredstava i pirotehničke galanterije. Također, nisu zabilježena kaznena djela, niti prekršaji protiv javnog reda i mira.

Zabilježene su dvije posljedice uporabe pirotehničkih sredstava.

U utorak, 31. prosinca, oko 21.15 sati u Koprivnici u Ulici braće Radić nepoznata osoba je u pravcu obiteljske kuće bacila neutvrđeno pirotehničko sredstvo koje je eksplodiralo prilikom udara u prozor kuhinje. Oštećena je roleta i razbijeno staklo prozora. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 2 000 kuna.

U srijedu pak, 1. siječnja, oko 0.10 u Križevcima u Ulici Matije Gupca, najvjerojatnije uslijed pada neutvrđenog pirotehničkog sredstva, zapalile su se ploče krovišta terase, a potom i drveni ormar na terasi. Požar je većim dijelom ugasio vlasnik kuće. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5 000 kuna.

Dobro je podsjetiti
Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.

Policijska uprava koprivničko-križevačka

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content