Novosti

Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 14. do 16. studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, te četiri nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno mimoilaženje, nepropisna vožnja unazad i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i dvije nesreće s materijalnom štetom prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su uočili i sankcionirali 171 prometni prekršaj, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 64 prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača, dok su  dva vozača uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su vozači kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije i uvjetnom kaznom zatvora.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 16. studenoga, u 2.35 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je 42 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,59 promila.

Najveća brzina zabilježena je u subotu, 15. studenoga, u 11.32 sati u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 113 kilometara na sat, iako je na tom dijelu državne ceste brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content