Novosti

Rezultati pojačanog nadzora brzine kretanja vozila u KKŽ

Od 18. do 24. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 304 prometnih prekršaja, od čega 148 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

U sklopu pojačanog nadzora, u petak, 22. kolovoza, od 12 do 18 sati, u suradnji s Policijskim upravama virovitičko – podravskom i međimurskom, provedena je akcija „Nadzor brzine kretanja vozila“, u kojoj je utvrđeno 29 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća brzina zabilježena je u petak, 22. kolovoza, u 14.05 sati, kada je 39 – godišnjak upravljao osobnim automobilom krećući se Bukovjem Križevačkim (državna cesta broj 22) brzinom od 114 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

Vozač je ujedno bio pod vidnim utjecajem alkohola ali je odbio ispitivanje zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, te je osobnim automobilom upravljao prije položenog vozačkog ispita.

Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je za rečene prekršaje kažnjen novčanom kaznom od 6500 kuna, kaznom zatvora od 14 dana uvjetno na godinu godinu, te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, a u kojima je uzrok bila neprilagođena brzina. Tijekom akcije nadzora brzine kretanja vozila nisu zabilježene prometne nesreće.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content