Novosti

Ribolov – Hrvatska Spin liga

Na rijeci Žrnovnici u Splitu 28. i 29. ožujka 2015. godine održana su prva dva kola prvenstva Hrvatske Spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima). U ligi sudjeluje šesnaest natjecatelja među kojima
i Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica dok Mirko Hanžeković iz Koprivnice sudjeluje kao natjecatelj ŠD Klen iz Svete Marije u Međimurju.
Na rijeci Žrnovnici natjecanje je održano po prvi put u organizaciji Ribolovnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i ŠRD Žarovnice. Izbor rijeke Žrnovnice pokazao se kao dobar jer je voda bogata ribom,
posebno Kalifornijskom i Mekousnom pastrvom. Ribolov je bio dobar, ukupno je nakon dva dana natjecanja u trajanju po 4 sata ulovljeno oko 250 riba iako vremenski uvjeti prvi dan nisu bili idealni zbog jake bure.
U 1. kolu natjecanja najbolje rezultate ostvario je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb, drugo mjesto Roštaš Karlo iz ŠRD Pešćenice Zagreb i 3 mjesto Boris Šiljeg iz ŠRD Krka iz Knina. U drugom kolu ponovno je
Boras iz ŠRD Pešćenica Zagreb bio najbolji, drugo mjesto osvaja Mrkonja Ante iz ŠRD Krka Knin a treće Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin.
Nakon dva kola natjecanaj u vodstvu je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb sa 2 boda, drugo mjesto drži Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin sa 7 bodova, treće mjesto Roštaš Karlo iz ŠRD Pešćenice Zagreb sa 8 bodova.
Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica nakon 2. kola natjecanja nalazi se na 5. mjestu 14. bodova dok je Hanžeković Mirko iz ŠRD Klen Sveta Marija nalazi na 9. mjestu sa 17 bodova.
Slijedeća dva kola, 3. i 4. održavaju se 18./19.4.2015. na stazi Dobra u Vrbovskom ili Kanal u Svetoj Mariji.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content