Novosti

Sastalo se Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici

Članovi Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici na čelu s predsjednikom Vijeća županom Darkom Korenom te zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom sastali su se na redovnoj sjednici u srijedu 23. listopada u prostorijama Županije. Na samom početku župan Darko Koren simbolično je predstavnicima policijske uprave uručio 6 ronilačkih odijela čiju je kupnju financirala Županija kako bi posao interventne policije bio još kvalitetniji.
O stanju sigurnosti u prvih devet mjeseci na području Policijske uprave izlagao je načelnik PU Darko Rep. Pohvalio je pozitivan tren u smanjenju kriminaliteta, ali i istaknuo problem alkoholiziranosti mladih vozača.
Policijska službenica za prevenciju Tatjana Židov predstavila je provedene i planirane aktivnosti po projektu „Zdrav za 5“. Radi se o projektu s nacionalne razine koji se odnosi na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.
U nastavku sjednice predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „ Bolje sutra“ Marija Mraz i policijska službenica za prevenciju Maja Vrbek predstavile su projekt „Dan kao san“ koji će u slijedeće dvije godine osnažiti ranjive društvene skupine te osobe starije životne dobi.
Na samom kraju župan je zahvalio institucijama na velikom angažmanu u ovom Vijeću te najavio ponovno aktiviranje županijskog Savjeta za sigurnost prometa.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content