Novosti

Senzoričko ocjenjivanje meda

U prostorijama Pčelarske udruge “Bagrem” Ðurdevac u utorak 23. rujna 2014. godine održano je senzoričko ocjenjivanje za 29 prispjelih uzoraka meda pčelara sa područja Koprivničko-križevačke županije, a za koje će priznanja biti dodijeljena na dan obilježavanja Medvenog dana.
Med koji je predan na ocjenjivanje Komisiji za ocjenjivanje meda vodio je predsjednik komisije Dragutin Švaco uz senzoričare: diplomiranu inžinjerku agronomije gđu. Gordanu Hegić, diplomiranog inženjera agronomije g. Vedrana Lesjaka, te pčelare Udruge “Bagrem” Vesnu Pintar, Ivančicu Prilika, Franje Dokuša i Petra Ivandiju. Komisija je zaključila kako je unatoč katastrofalnoj klimatološkoj godini za pčelarstvo, naš med i dalje neupitne kvalitete.
Potrebno je spomenuti kako je na prijedlog gradonačelnika Željka Lackovića Gradsko vijeće na svojoj nedavnoj sjednici donijelo izmjenu u Programu subvencioniranja poljoprivrede kojom je povećan udio poticaja za sufinanciranje pčelarstva na način da će se umjesto dosadašnjih 30,00 kuna po košnici sufinancirati proizvodnja meda s 50,00 kuna po košnici.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content