Novosti

Sjajna Ema Juričić na 23. GRAND PRIX CROATIA 2014.

Protekli vikend 18.01. i 19.01.2014. u Samoboru se održao “23. GRAND PRIX CROATIA 2014.”, međunarodni karate turnir na kojem je u dva dana sudjelovalo 195 klubova sa ukupno 1580 natjecatelja iz 17 zemalja (BiH, Bugarska, Češka, Danska, Njemačka, Grčka, Crba Gora, Mađarska, Izrael, Italija, Latvija, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Hrvatska).

Ovaj hrvatski turnir poslužio je kadetima, juniorima i mlađim seniorima kao posljednja provjera pred nastup na prvenstvu Europe koje će se od 07. do 09. veljače održati u Portugalu. Budući da su sve navedene zemlje sudionice došle sa nacionalnim selekcijama, organizator se s pravom ponosi da je to najjači turnir ovog tipa u svijetu.

Hvale su vrijedne bile i uvedene kategorije osoba s invaliditetom koje su se predstavile publici sa svojom izvedbom kata.

Na ovom natjecanju Karate klub Đurđevac je nastupio s mladom Emom Juričić koja je osvojila visoko 5. mjesto u kategoriji učenice -36 kg što je odličan rezultat za jedan mali grad kao što je Đurđevac.

Malo boli činjenica da je Emi nedostajala jedna zastavica kako bi ušla u finale jer je u polufinalnoj borbi nakon rezultata 0:0 izgubila preglasavanjem sudaca tri naprema dva čime je iako dominantnija izgubila od svoje protivnice iz KK Tad Rijeka.

Trener Nikola Kopričanec koji je bio na natjecanju zadovoljan je nastupom Eme koja se na borilišta vratila nakon dužeg izbivanja zbog ozljede ruke te svojim radom i prikazanim borbama pokazuje da se i ove godine mogu očekivati njeni izvrsni rezultati.

Klub je ponosan na Luku Cestara i Kristijana Čordaševa koji su bili pozvani na ovaj prestižni turnir kako bi dijelili pravdu sa čak 30 sudaca međunarodnog razreda.

Sljedeće natjecanje je u subotu 25,01.2014. u Čakovcu na međunarodnom turniru GRAND PRIX MEĐIMURJE dok će se u nedjelju 26.01.2014. u Samoboru održati licencni seminar za trenere, ispitivače i suce kao i redovni sabor HKS-a.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content