Novosti

SPOMEN VUKOVARU

Dan je sjećanja na žrtvu Vukovara. Prije točno 23 godine slomljen je herojski otpor grada i njegovih hrabrih branitelja. Svim žrtvama danas se klanja Hrvatska, a deseci tisuća građana došli su u grad heroj kako bi bili u Koloni sjećanja.

U Vukovaru su i predsjednik, premijer i cijela Vlada te brojni saborski zastupnici, predstavnici diplomatskog zbora, Katoličke crkve i braniteljskih udruga i političkih stranaka.

Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja počelo je tradicionalnom komemoracijom u dvorištu vukovarske bolnice nakon čega je krenula Kolona sjećanja. Kolone su se spojile u jednu.

Misu zadušnicuna groblju je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a navečer će se u sklopu projekta ‘Svjetlosna rijeka sjećanja’ Dunavom pustiti nekoliko stotina upaljenih lampiona u spomen na ubijene i nestale branitelja Vukovara.
Grad Đurđevac se i ove godine aktivno uključio u obilježavanje Dana sjećanja sudjelovanjem u koloni sjećanja za vukovar. Danas u jutarnjim satima s Trga svetog Jurja krenulo se organizirano autobusima. U organizirani odlazak u Vukovar uključene su sve gradske udruge, a mnogi su krenuli i privatnim prijevozom.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content