Novosti

Srebrna plaketa za Hrastico i Krunoslava Kovača na Ambienti

Na upravo završenom 39. međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta 2012 na 38.000 kvadratnih metara izložbenog prostora nastupio je 341 izlagač iz 25 zemalja. Obrt Tehnohit-HR u vlasništvu Mladena Balića te dizajner Krunoslav Kovač uspješno su predstavili svoj novi program WR012 namještaj od recikliranog drva. Namještaj je bio izložen na štandovima Zajednice za industrijski dizajn HGK i Hrastica. Žiri u sastavu: prof.dr.sc. Ivica Grbac, prof.dr.sc. Andrija Bogner, doc.dr.sc. Ivica Župčić, dr.sc. Danijela Domljan i mr.sc. Dragutin Maras dodijeli su:

Srebrnu plaketu Mobil optimum programu namještaja od recikliranog drva WR012 za inovativno oblikovanje oporabljenog drva, proizvođača Tehnohit-HR (brand Hrastico), Pitomača i autoru Krunoslavu Kovaču.

Program namještaja WR012 temelji se na recikliranom – oporabljenom drvu. Korišteno je drvo krovnih greda stogodišnjeg štaglja iz Podravine. Radi se o starom isluženom hrastovom drvu kojem je produljen život oblikovanjem u modernu formu jednostavnih linija.

Program je izazvao pozornost javnosti na Ambienti. Poticaj da baština ne završi kao ogrjevno drvo već da mu se doda nova vrijednost. Podršku razvoju ideje dali su ministar poljoprivrede i šumarstva Tihomir Jakovina, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske Zdravko Jelčić. Posjetitelji sajma pokazali su veliki interes za tu vrstu namještaja te su prodani svi izloženi eksponati i primljene mnoge narudžbe. Mediji su također popratili ovaj inovativni namještaj s dosta pozornosti.

Izvor: www.virovitica.net.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content